Реформаторите са против задължителното гласуване
Реформаторите са против задължителното гласуване / DarikNews.bg, архив

Оставането на ДСБ в Реформаторския блок е добре, защото десният избиратели има нужда от силен десен проект, а не от фалшиви изявления и от лъжа. Това заяви в Сливен народният представител и член на партията на Меглена Кунева ДБГ Димитър Танев по повод Националното събрание на ДСБ.

ДСБ остава в РБ, но като опозиция на управлението

„На практика остава разкраченото положение, нито във властта, нито в опозиция", коментира още депутатът.

Танев заяви, че меморандумът, който предстои да бъде подписан между Реформаторския блок и ГЕРБ, включва четиридесет мерки, като 24 от тях трябва да се предприемат в срок от шест месеца. По-важните от тях касаят съдебната реформа и Законът за държавния служител, стана ясно от думите на депутата.

Задължителното гласуване мина на първо четене

Реформаторският блок е против задължителното гласуване. От коалицията смятат, че избирателите не трябва да бъдат санкционирани заради това, че политиците не са ги мотивирали достатъчно да отидат да гласуват, а и задължителното гласуване няма да реши проблемите с купения и корпоративния вот.

Премиерът против задължителното гласуване

От блока предлагат въвеждане на машинно гласуване и преброяване, запазване на преференциалния вот и въвеждане на активната регистрация, уточни още народният представител.

Други новини от Сливен