Дискусия за планинския туризъм се проведе в Дупница
Дискусия за планинския туризъм се проведе в Дупница / netinfo

Дискусия във връзка с развитието на планинския туризъм в България се проведе в Дупница. На дискусията присъстваха ветерани-спортисти, членове на туристическото дружество, единици бяха представителите на спортните клубове.

Беше обсъдена и приета декларация в подкрепа на развитието на планинският и зимен туризъм. Както е известно община Дупница има проект за развитието на ски туризма в района на Дупница, като както на срещата, така и на общественото обсъждане на идеята беше подчертано, че планираните писти и обекти не навлизат на територията на НП „Рила". Това, което стана ясно преди срещата е, че предстои обсъждане на предложение за буферни зони на границите на парка. Това е предложение и за него няма решение на МС.

„Намеренията на една община почиват на дадености, приемаме, че имаме възможност да развиваме такъв туризъм, ние не искаме някои да ни пречи", коментира кмета Методи Чимев.

Присъстващите на срещата бяха категорични, че ще защитят идеята и бъдещ проект насочен към развитието на планинския и зимен туризъм.