14 съветници поискаха извънредна сесия за концесията на стадион „Лудогорец Арена“
14 съветници поискаха извънредна сесия за концесията на стадион „Лудогорец Арена“ / netinfo

Искане за свикване на извънредна сесия на Общински съвет-Разград внесоха днес в деловодството на местната управа 14 общински съветници.

Темата на заседанието на местния парламент според тях трябва да е докладната за концесията на стадион „Лудогорец Арена“. „Предвид големият обем на обсъжданите въпроси по докладната записка и необходимостта от провеждане на задълбочена дискусия е обективно невъзможно произнасянето на Общински съвет-Разград да стане в рамките на редовните заседания“ – аргументират се съветниците. При входирането на искането общинският съветник от Реформаторския блок Иво Димитров допълни, че този въпрос е изключително важен за града и общината и трябва да бъде разгледан в най-кратък срок.

14 съветници поискаха извънредна сесия за концесията на стадион Лудогорец Арена
netinfo

Право да поискат извънредна сесия имат една трета от общинските съветници или 11, в случая цифрата е надвишена до 14 и председателят на Общинския съвет е задължен според Правилника за работа на местния парламент в седемдневен срок да насрочи заседание.

На него вносител на докладната ще е отново кметът д-р Валентин Василев, който по своя преценка може да я внесе в същия вид, както на 29 февруари, а на заседанието да се представят предложенията за изменения, според втория вариант градоначалникът може да се съобрази с доклада от заседанието на комисиите по управление на общинската собственост и по законност миналия петък.

Това заседание се проведе без предварително оповестяване, продължи близо 6 часа, сред основните промени, одобрени от съветниците, бе отпадането на концесионната такса от 0,5% от нетните приходи от продажби, плащането остава като твърда сума – не по-малко от 6656 лв. без ДДС, отпадна и възможността да се организират от община Разград събития на спортното съоръжение, това ще става след предварително съгласуване с концесионера.

Сред 14-те съветници, които искат извънредна сесия, са представители на 4 от политическите групи в Общинския съвет – РБ, БСП, ДПС и Кауза „Разград“, както и независимата Милена Орешкова, която според сайта на община Разград все още е част от групата на ГЕРБ, но всъщност бе изключена от нея след като гласува на последната сесия заедно с новото засега тематично мнозинство в Общинския съвет – всички срещу ГЕРБ.

14 съветници поискаха извънредна сесия за концесията на стадион Лудогорец Арена
netinfo