Врачани доминират на турнир по тенис на маса
Врачани доминират на турнир по тенис на маса / Дарик Враца архив

Детелина Михайлова от Враца спечели силния открит турнир по тенис на маса, организиран от „Сталиа" Берковица. Бившата национална състезателка и шампион на България и Гърция победи в надпреварата, като не загуби нито един гейм. Общо 42 участници от Берковица, Враца, Монтана, Видин, София, Свищов, Ботевград, Бойчиновци, Луковит и Дреновец се включиха в състезанието.

Второто място в турнира спечели Иван Велков от Враца. Състезаващият се за „Белун" Козлодуй в Северозападната „В" група победи последователно трима тенисисти от по-горните „А" и „Б" група за да участва на финала. Там обаче бе победен категорично с 3:0 от Детелина Михайлова. Третото място остана за Цветан Гелев от София, който надделя в малкия финал с 3:2 над Вилизар Якимов от Свищов.

Утешителният турнир, провеждан за играчите отпаднали по-рано в надпреварата, бе спечелен от Румен Радоев от Бойчиновци, победил на финала Олег Цветков от Берковица. Третото място зае Илиян Найденов от Дреновец, а четвърти Иван Янев от Берковица. През следващия месец „Сталиа" Берковица ще бъде домакин на последния кръг от Северозападната лига по тенис на маса. През май клубът ще организира нов открит турнир по тенис на маса, който да събере някои от най-силните състезатели в Северозападна България.