Борисов разпореди да отменят забраната за къмпингуване
Борисов разпореди да отменят забраната за къмпингуване / БГНЕС
Борисов разпореди да отменят забраната за къмпингуване
85136
Борисов разпореди да отменят забраната за къмпингуване
Борисов разпореди да отменят забраната за къмпингуване
  • Борисов разпореди да отменят забраната за къмпингуване
  • Борисов разпореди да отменят забраната за къмпингуване

Премиерът Бойко Борисов разпореди връщане на свободното къмпингуване по черноморските плажове. Часове преди протестите срещу забраната за свободното опъване на палатки на плажа, Борисов задължи депутатите от ГЕРБ да внесат спешни поправки в закона, които да отменят забраната.

Депутатите решиха: Къмпингуването на плажа забранено, нощуването - позволено

След като премиерът призна, че къмпингуването не му пречи, стига къмпингарите да чистят след себе си, днес той даде началото на законодателна инициатива, с която ще се върне правото на свободно опъване на палатки и събиране край лагерните огньове по неконцесионираните български плажове.

Депутатите от ГЕРБ разполагат с по-малко от два дни, за да подготвят поправките в Закона за устройство на българското Черноморие. С тях на практика ще се върне старият законопроект, който беше одобрен от правителството в края на декември миналата година, припомнят от пресслужбата на Министерския съвет.

Оттам цитират думите на Бойко Борисов, според които ГЕРБ изначално не е автор на идеята за такава забрана, но депутатите я подкрепили в последния момент от добра коалиционна култура.

Премиерът: Ако се разберат за чистотата, забраната за къмпингуване може да падне

Два часа преди официалното съобщение на правителствената служба, съпредседателят на „Зелените" Борислав Сандов се похвали на профила си във Фейсбук, че премиерът му се е обадил и в конферентен разговор с председателя на Народното събрание Цецка Цачева са поели ангажимент за отмяна на забраната.

Насрочените за тази вечер протести в няколко града остават, за да затвърдят искането за отпадането на това ограничение.

Вчера по време на посещението си в Хасково премиерът Борисов заяви, че за забраняване на дивото къмпингуване са настоявали депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров и Найден Зеленогорски, както и някои от кметовете по морето.