Граждани протестираха срещу изграждане на нова улица, искат градинка или детска площадка
Граждани протестираха срещу изграждане на нова улица, искат градинка или детска площадка / Дарик Сливен

Граждани, живеещи в района на Битовия комбинат в Сливен протестират срещу изграждането на улица.

Днес недоволни живеещи в блоковете, в района на ул. „Мишо Тодоров” към бул. „Хаджи Димитър” бяха издигнали лозунги, срещу изграждането на улицата. Те настояват да няма улица и да се задължи този, който я поръчва да възстанови унищожените тревни и тротоарни площи.

„Протестираме, защото има несъответствие с изискванията по Наредбата за изграждане на улици в урбанизираните територии. Мястото, предвидено за изграждане на улица може да бъде използвано за построяване на детска площадка", каза един от протестиращите.

„Кръстовища не може да има на по-малко от 250 метра, ако е трета категория, и на 200, четвърта категория. А разстоянието от това място до най-близкото кръстовище в района е около 150 метра. Не може да бъде изградена улица, защото няма да бъде спазено минималното разстояние между два възела или кръстовища", коментират още протестиращи.

Според недоволните така няма да се облекчи трафика на автомобили, а напротив ще се създадат повече предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

Гражданите са изпратили жалба до кмета на община Сливен на 4 ноември 2011 година. До момента няма отговор. Предстои среща-разговор и с народния представител от ГЕРБ Мария Белова. Т

е недоволстват и срещу намерението на мястото на Битовия комбинат да бъде изгладена 15-етажна сграда. По думите им в момента се изготвя проекта, одобрен е Подробния устройствен план. „Ако сградата е обществена, трябва да бъде изграден паркинг, което в случая е невъзможно", добавиха още протестиращите.