Проверяват полицай от Шумен за инцидент на магистрала Хемус
Проверяват полицай от Шумен за инцидент на магистрала Хемус / netinfo

Директорът на шуменската полиция Ялчън Расим е разпоредил проверка във връзка с инцидент с участие на служител на областната дирекция.

Вчера, малко след 19:00 часа, в дежурната част на Районното управление в Шумен, служител от ОДМВР подал сигнал за инцидент. Обяснил, че в почивния си ден пътувал по магистрала "Хемус" от Варна към Шумен, в района на Провадия многократно бил засичан от водач на лек автомобил „Пежо 508" с варненска регистрация, а малко по-късно бил блъснат отзад от същата кола.

Същевременно водачът на „Пежо"-то, който по непотвърдена информация е от Търговище, подал сигнал чрез телефон 112 и обяснил, че е блъснал автомобил, тъй като шофьорът му е спрял рязко. Малко след това отново набрал тел. 112 и съобщил, че водачът на ударената кола стрелял по автомобила му.

Двамата шофьори били спрени за проверка на пътен възел Каспичан от полицейски служители на РУ- Нови пазар. При направения първоначален оглед от служители на автопатрулния екип, следи от използване на огнестрелно оръжие по пежото не са открити. Водачите са тествани за алкохол, наличие не е установено.

От двамата са снети обяснения, полицейският служител отрича инцидент със стрелба и доброволно е предал личното си оръжие, в случай, че се налага да бъде направена експертиза.

Работата по изясняване на случая продължава.