Времето на 15 март: Слънчево преди обяд, облачно следобед
Времето на 15 март: Слънчево преди обяд, облачно следобед / БГНЕС, архив

Прогноза за времето за 15 март, вторник

През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява. В източните райони от страната ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градус, посочва от НИМХ - БАН.

Утре преди обяд ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността отново ще се увеличи. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са предимно между 5 и 10 градуса.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна. Ще бъде малко над средното за месеца.

Над Черноморието ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността ще се увеличи. Не се очакват валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 6 - 7 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 8 - 10 градуса.

Преди обяд над планините ще има временни разкъсвания на облачността, но след обяд отново ще се увеличи. Само на отделни места по високите върхове ще превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

В сряда преди обяд ще има значителна облачност, не са изключени изолирани слаби валежи. Около и след обяд облачността ще се разкъсва, на места и ще намалява. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от североизток. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните между 4 и 9 градуса. В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде слаб. Ще преобладава слънчево време, ще бъде и по-топло.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg