Европейската асоциация на училищата по социална работа публикува русенски доклад
Европейската асоциация на училищата по социална работа публикува русенски доклад / DarikNews, архив

Европейската асоциация на училищата по социална работа (European Association of Schools of Social Work: EASSW) публикува на официалната си страница доклада на ръководителя на професионално направление „Социални дейности“ в Русенския университет, доц. Сашо Нунев. Документът беше изпратен на президента на EASSW, г-н Нино Зганек, през февруари и впечатли ръководството на асоциацията. В доклада се описва дейността на студентите и техните преподаватели, дискусиите организирани от тях по различни теми и изследването на етническия микроклимат сред студентите във Факултета по обществено здраве и здравни грижи.

Световният ден на социалната работа се чества от 2007 година по инициатива на Международната федерация на социалните работници в знак на признателност към приноса им за благото на общността. Отбелязва се през третия вторник на месец март, който тази година е на 15 март и ще премине под мотото „Насърчаване на достойнството и стойността на народите“. По този начин се създава още една възможност да се изгради международна солидарност и да се изразят посланията на регионалните общности на социалните работници. Членовете на Клуба на социалния работник в Русенския университет се присъединяват към посланията на Европейската асоциация на училищата по социална работа и Международната федерация на социалните работници и ще ги отправят на 14 март от 17,30 часа в зала 2.105 на Русенски университет чрез творбите, които са изготвили.

Преди дни видеоклип на студенти от Русенския университет беше включен в общ видеоматериал във връзка със Световния ден на социалната работа – 2016. Авторите, Онур Гюрселов и Ивайло Любенов, са второкурсници в специалността "Социални дейности". Тяхната творба е публикувана на уебстраницата на European Association of Schools of Social Work и е от името на България.