UniStart предизвиква студенти с второ издание
UniStart предизвиква студенти с второ издание / netinfo

Ако си представим, че между осъществяването на целите ти и теб стои само една единствена врата, но тя е заключена - то UniStart е твоят ключ. Гмурни се в приключението!

Програмата UniStart се организира за втора поредна година от Бизнес Клуб УНСС като обещава още по-смели и иновативни проекти. В рамките на 5 седмици предприемчиви студенти ще представят и усъвършенстват идеите си, като имат шанса да получат съвети и насоки от опитни предприемачи, за да преминат през етапи на валидация на идеята, сформиране на екип, основаване на стартъп, въвеждане в концепциите Lean & Bootstrap, маркетинг, продажби, user experience. За тези, които успеят да напреднат със своя проект UniStart предоставя допълнителни обучения в рамките на още 2 седмици. Там младите предприемачи ще се запознаят с възможностите за финансиране и растеж, представени от експерти успели да привлекат финансиране от Европа и Силициевата долина.

Едни от най-добрите ментори от предприемаческата сфера в България и тази година ще помагат на екипите да се учат и дадат максимума от себе си, за да осъществят начинанията си в реална бизнес среда. Сред тях са Атанас Райков (генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа), Христо Нейчев (основател на Tryad Games), Ивайло Христов (сериен предприемач), Красен Хинков (съосновател на Innovation Starter) и Недялко Недялков (предприемач и business developer в CloudFaces).

Тази година спонсор ще бъде SiteGround, а медийни партньори са Net Info, Darik Radio, Innovation Starter и 9Academy.

Самата програма предвижда балансирана комбинация от лекции и практически задачи, които да обучат участниците на най-важните умения и качества в бизнес средите.

Студентите могат да кандидатстват като попълнят формата на официалния сайт: www.unistart.eu . В нея е необходимо кратко да се опише на български език каква е идеята и кои са членовете в екипа, както и мотивацията на кандидатите да се включат.
В UniStart могат да се включат проекти от различни сфери - технологии, производство на реален продукт, предлагане на услуга. Тази година е включена опция за кандидатстване на самостоятелен участник, който търси екип за своята идея. Програмата си поставя за цел да създаде предприемаческа среда от студенти, които свободно да споделят опит и контакти, докато работят по собствения си бизнес.

Таксата за участие е 68 лева, а крайният срок за кандидатстване е 17 март. От всички изпратени кандидатури ще бъдат избрани най-добрите. Те ще бъдат представени на първото събитие Bootcamp на 19 и 20 март, след което ще се разбере кои продължават. По време на UniStart Bootcamp участниците ще могат детайлно да се запознаят с програмата, някои от тях да сформират екип, а други дори да започнат работа по своя проект. Тази година UniStart залагат на brain friendly обучения и други неконвенционални решения като например организирането на Стартъп Хижа, като част от програмата.

Предстоят и две събития, на които студентите да зададат всички си въпроси, както и да придобият полезни знания. На 16 март от 19 часа Христо Нейчев ще говори на тема „Start-up or Corporate - which is better?" в Аулата на Софийски университет, а на 17 март Петър Дяксов (основател на Tendrik) ще сподели „Ключови съставки на успешния онлайн бизнес" в УНСС.
За повече информация и пълната програма следете страницата на UniStart - Student Startup Labs във Facebook и официалния сайт www.unistart.eu .