„Спартак“ удари „Искра“ в Генерал Киселово
„Спартак“ удари „Искра“ в Генерал Киселово / Добри Атанасов

„Спартак“ Вн спечели гостуването си срещу „Искра“ в Генерал Киселово с 4-1 в мач от 13-ия кръг на Областното първенство. Хеттрик за верненци реализира Ивайло Русев.

Възпитаниците на Димитър Пантев откриха още в първата минута. Тогава Иво Димитров засече топката с крак в противниковата врата. В 18-ата Иво Русев прехвърли вратаря на гостите с удар от 22 метра. В 25-ата Русев вкара втория си гол в мача. Той напредна отляво, навлезе в наказателното поле и с шут в обратния ъгъл направи 0-3. В края на полувремето домакините успяха да намалят след грешка на вратаря, а малко след това удариха и греда.  Иво Русев оформи крайното 1-4 в 56-ата минута. Той получи една топка в центъра, надигра бранител на гостите и реализира своя хеттрик.

Двубоят се игра при проливен дъжд. Сред феновете на „Спартак“ дошли да изгледат мача бе и нападателят Владислав Мирчев. Той бе подписал договор с третодивизионния италиански тим Лупа Кастели Романи, но заради затваряне на трансферния прозорец не можа да бъде картотекиран. До няколко дни той ще реши къде ще продължи да поддържа форма, докато си намери нов отбор в чужбина.

„Спартак“: Недев, Петров (Асад), Иванов, Маринов, Денчев, Добрев, Иво Русев, Апостолов, Степич (М. Русев), Дяков, Димитров (Драганов)