Цветанов: Предстои да обсъдим задължителното гласуване
Цветанов: Предстои да обсъдим задължителното гласуване / Dariknews.bg, архив

Предстои широко обсъждане в парламнтарната ни група на задължителното гласуване. След това ще излезем с единна позиция. Това каза в Стара Загора председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

"Важно е какво има като решение на парламентарната група между първо и второ четене и когато имаме единно решение на парламентарната група, тогава ще мога да го обявя като мое решение. Към настоящия момент ние сме изразили принципната си позиция и подкрепихме 11 от 14 предложения", каза Цветанов.

Той коментира и евентуалното излизане на ДСБ от Реформаторския блок. "Много умело се възползват от участие в бордове и властта и съм убеден, че няма да напуснат коалицията. Не смятам, че ще излязат и от управлението".

"Сложно и тежко е да се работи с партньорите в правителството, но в противен случай ще сме свидетели на политическа нестабилност, на влизането в спирала, която е вредна за страната", допълни Цветанов.

Той коментира още, че няма никакви различия с премиера Бойко Борисов относно кандидат-президентската двойка на ГЕРБ за предстоящите избори. Кръгът около имената е стеснен, но окончателното решение ще бъде обявено в края на май-началото на юни.

Цветан Цветанов е в Стара Загора, за да се срещне с ръководствата на общинските структури в региона. На срещата присъстват кметовете и общинските съветници на ГЕРБ от Старозагорска област, както и ръководствата на присъдружните организации.