Млад старозагорец поставил бомбата на летище София
Млад старозагорец поставил бомбата на летище София / DarikNews.bg, архив

Полицията установи кой е авторът на злоумишленото обаждане на 9 март за поставена бомба на летището в София. Извършителят е млад мъж от Стара Загора.

Сигнал за бомба затвори летище "София"

Установено e, че заплахата за взривно устройство е постъпила от обществен телефонен апарат на бул. "Цар Симеон Велики" в Стара Загора.

Първоначално 20-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Днес му е повдигнато обвинение за извършеното престъпление и с постановление на Районна прокуратура му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Вечерта на 9 март заради телефонната заплаха и двата терминала на летището в столицата бяха евакуирани. Тогава около 21.00 ч. мъж съобщи, че на аерогарата ще пристигне пътник, в чийто багаж има взривно устройство. Силите на реда реагираха незабавно, пътниците и посрещачите бяха изведени.

Съвместно с Гранична полиция и летищните власти служители на Охранителна полиция - СДВР с необходимата техника и обучени кучета предприеха проверка на двата терминала. Съмнителен багаж не бе открит, а работата на двата терминала бeше възстановена след полунощ.