19-годишен блудствал и убил възрастната жена в Медникарово
19-годишен блудствал и убил възрастната жена в Медникарово / Dariknews.bg,архив

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Р.С., на 19 г. от гълъбовското село Медникарово за умишлено умъртвяване на възрастна жена от селото с цел да осуети или прикрие друго деяние - блудство. Престъплението е по чл.116 ал. 1 точка 8 от Наказателния кодекс.

На 4 март около 18 часа Р. С. влязъл в дома на самотноживеещата 85-годишна жена. Младежът я ударил по главата с твърд предмет, извършил блудствени действия с нея и започнал да я души. На следващия ден около 11,40 часа пенсионерката е открита мъртва от съседка, която й оказвала помощ в домакинството.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора са започнали незабавни процесуално-следствени действия и издирвателни мероприятия. Извършени са били огледи, аутопсия, взети са ДНК-проби и е била назначена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че смъртта не жената е настъпила от удушване.

На 11 март Р.С. е бил задържан в с. Медникарово. Направил е самопризнания пред разследващ полицай в присъствието на адвокат.

С постановление на наблюдаващия прокурор убиецът е задържан за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.