Иззеха близо килограм канабис при специализирана полицейска акция
Иззеха близо килограм канабис при специализирана полицейска акция / netinfo

Близо килограм канабис иззеха служитнели на Областна дирекция на МВР – Велико Търново при проведена специализирана полицейска операция за противодействие държането и разпространението на наркотични вещества. Акцията е преминала под ръководството на Районната прокуратура.

Операцията е реализирана в четвъртък на територията на община Полски Тръмбеш. В хода на акцията е задържан 28-годишния И. Л. от Полски Тръмбеш, известен на полицията. В него униформените намерили 16 грама канабис. При проверка на управлявания от него лек автомобил са установени и иззети още около 17 грама от наркотичното вещество.

При последвали претърсвания в имоти в с. Каранци и Полски Тръмбеш, обитавани от мъжа, са намерени и иззети около 652 грама от същото наркотично вещество, две растения от рода на конопа, които били засети в пластмасови съдове и саморъчно свита цигара.

След доклад на материалите в прокуратурата 28-годишният мъж е привлечен като обвиняем. Работата по документиране на цялата му престъпната дейност продължава.