Евродепутатът Ева Паунова учи децата от Младежкия на креативност
Евродепутатът Ева Паунова учи децата от Младежкия на креативност / Снимка: europe.bg

Среща с екипа на Младежки център в Хасково проведе евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. В срещата участие взеха директорът на центъра Жанета Матанова, заместник-кметът на община Хасково - Милена Трендафилова и депутатът Евгения Ангелова. На срещата бе планирана първата от редицата съвместна инициатива за развиване комуникативните способности на възпитаниците не Центъра.

„Важно е да насърчаваме развитието на потенциала на младите и тяхната креативност от най-ранна възраст. Обединените усилия в тази насока и фокусът върху уменията на бъдещето ще гарантират качеството на образованието в Хасково“, коментира евродепутатът. Заедно с екипа на Младежки център бяха набелязани  възможностите за сътрудничество и съвместни инициативи.

Директорът на Центъра Жанета Матанова сподели, че отскоро организират фотошкола, която развива артистичните таланти на младежите в региона. Друга тема, по която екипът работи в последно време, е екологията. Младежкият център наскоро е спечелил проект за обмен по европейската програма „Еразъм“ +.