Съдът за втори път обяви конкурс за ученическо есе, темата - Моето най-важно човешко право
Съдът за втори път обяви конкурс за ученическо есе, темата - Моето най-важно човешко право / Радка Минчева, архив

За втора поредна година Окръжен съд-Разград обявява конкурс за ученическо есе. Новата тема за размисъл за тийнейджърите е „Моето най-важно човешко право“.

Конкурсът се провежда като част от инициативата „Ден на отворените врати“, свързана с Деня на Конституцията, юристите и съдебните служители 16 април. В Разград Денят на отворени врати ще е на 13 април, когато ще се проведе и церемонията по награждаването.

Конкурсът е анонимен, право да участват имат ученици от 8 до 12 клас. Няма ограничения авторите да са от област Разград, преди година се включи и ученик от Добрич. Срокът за подаване на творбите е 17 ч. на 8 април. В плика, в който е есето му, всеки от участниците трябва да постави отделен по-малък плик с информацията за себе си – три имена, адрес, училище, телефон за връзка, електронна поща. Есетата се подават лично или по пощата и трябва да бъдат получени на адрес: гр.Разград, пл.”Независимост” №1, Окръжен съд Разград, стая №217, на вниманието на Теодора Маринова – Главен специалист.

Тричленна комисия от съдия, учител по литература и журналист ще оценява творбите. Всички участници ще бъдат поканени на церемонията по награждаването, която ще е в Окръжен съд-Разград. На отличените ученици ще бъде предоставена възможността да прочетат своите есета на церемонията.

Телефоните за справки са: 084/660 535, 084/660 225, повече информация вижте тук.