15-годишен окрал урната с дарения в Пазарджик
15-годишен окрал урната с дарения в Пазарджик / Борислав Курдов, архив

Ученик от пазарджишко професионално училище е наглият краде,ц обрал парите от урна за дарения в един от обектите на местна търговска верига, съобщиха от полицията. Момчето е от Костенец, живее в средношколското общежитие. Полусирак е, за него се грижи баща му. Човекът работи и се старае да даде добро възпитание на сина си, но като цяло малкият не е от най-послушните ученици, показват проучвания на униформените. Като начало се опитал да излъже, че няма нищо общо със случилото се, но в крайна сметка признал.

Името му не може да бъде оповестено, както се зарекоха в началото полицаи, тъй като е непълнолетен и ползва специална закрила от закона. За разкриването на престъплението основната роля е на служителите от Пети район, които са се мобилизирали и за часове са разплели случая. Голяма помощ са оказали и предоставените от собственика на магазина Георги Зънгаров записи от охранителната техника.

Кражбата бе извършена на 9 март. Момчето е издебнало момент, когато около кутията не е имало никого, грабнало я е и за секунди е избягало. След като обрало по-едрите банкноти, я захвърлило във входа на блок в кв. „Запад”. Даренията са за спасяване на болен от левкемия младеж.