По-евтин ток за читалищата
По-евтин ток за читалищата / netinfo

С 32% по-евтино ще е електричеството за читалищата в Североизточна България в сравнение с тока за останалите абонати. Това стана ясно по време на регионална среща на представители на културните институции от Разградско с председателя на Съюза на народните читалища Николай Дойнов.

В нея участваха и представители на „Енерго Про“, които обясниха, че промоцията е възможна благодарение на договор, подписан между електроснабдителното дружество и Съюза на читалищата. Всяко  от читалищата обаче подписва индивидуален едногодишен договор, за да влязат в сила облекчените цени, плащанията са по банков път, до 10-то число на всеки следващ месец.

Поевтин ток за читалищата
netinfo

Николай Дойнов уточни, че намалените цени са валидни само за читалища – членове на Съюза на читалищата. Подобен договор има и с ЧЕЗ. В Североизточна България разходите за ток на читалищата ще се намалят общо със 7-8 милиона лева – допълни той.

Читалищните председатели и секретари на общо 107-те културни институции в област Разград обсъдиха и вариантите за отбелязване на 160-годишнината от създаването на първите читалища в България. Дойнов обясни, че честването в страната ще е през цялата година, препоръча на читалищата на посветят всичките си инициативи на годишнината, кулминациите на която ще са две – в София и в Шумен.

Поевтин ток за читалищата
netinfo