Задържаха нелегални мигранти на границата с Турция
Задържаха нелегални мигранти на границата с Турция / снимка: Пресцентър, МВР

29 нелегални мигранти са задържани вчера на граничните пунктове Капитан Андеево и Лесово.

Вчера на ГКПП "Капитан Андреево" пристигнал товарен автомобил „Мерцедес", шофиран от 35-годишен хасковлия опитал да влезе в страната.

Бързо растящ престъпен пазар: колко се печeли от трафика на мигранти

Камионът превозвал PVC профили за дограма от Турция. При извършената проверка граничар открил в товарното помещение 12 души без документи за самоличност, които твърдели, че са иракчани.

Нелегалните имигранти са задържани в полицейското управление в Свиленград. Шофьорът е арестуван и срещу него е повдигнато обвинение за каналджийство.

На ГКПП-Лесово пък при проверка в с газ-анализатор на влизащ от Турция товарен автомобил с румънска регистрация, е отчетена по-висока концентрация на въглероден двуокис в ремаркето. Така граничарите се натъкнали на 17 човека без документи за самоличност, които се представяли като сирийци. Те са задържани в полицията в Елхово.

Бъчварова: Имаме план за действие при евентуален повишен миграционен натиск

За последното денонощие граничните полицаи са предотвратили шест опита на 66 незаконни имигранти да нарушат българо-турската граница в районите на граничните полицейски управления Малко Търново, Болярово и Средец.