Огромни кюлоти на кралица Виктория отиват на търг
Огромни кюлоти на кралица Виктория отиват на търг / ThinkStock/Getty Images

Огромни кюлоти с червени и кафяви петна, принадлежали на кралица Виктория, отиват на търг на 19 март, съобщава в. "Дейли експрес".

Коприненото бельо е било направено по поръчка за кралицата и е било изготвено в периода 1880-1890 година. Ширината на талията достига впечатляващите 106 сантиметра. На кюлотите е избродиран монограмът "VR".

Продадоха огромните копринени кюлоти на кралица Виктория

Лотът се предлага на търг от аукционната къща "Чарлз Рос" в град Уобърн, графство Бедфордшър. Височайшите гащи са с начална цена 500 британски лири. В наддаването ще участват и корлекционери от Австралия. Досега на търг долното бельо на кралица Виктория е била излагано само два или три пъти. За нейния гардероб е било произведено доста голямо количество подобни артикули. Предполага се, че Нейно Величество е носила кюлотите само по веднъж.

Неизвестен плати почти 100 000 долара за златните бикини на принцеса Лея

Сегашният лот има червени и кафеви петна по ръбовете, но не заради носенето, а заради остаряването на плата, изтъкват от аукционната къща. Подобни кююлоти бяха продадени на търг през 2013 година за 10 500 бритгански лири, припомня изданието.

Източник: БТА