Откритият в американски хотел бивш руски министър е бил убит
Откритият в американски хотел бивш руски министър е бил убит / ThinkStock/Getty Images

Бившият руски министър на печата Михаил Лесин, който бе намерен мъртъв в хотелска стая във Вашингтон на 6 ноември, е умрял от удари с тъп предмет в главата, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс и ТАСС.

Лесин е имал и рани с тъп предмет по врата, тялото и крайниците, се казва в изявление на съдебния лекар във Вашингтон и вашингтонската полиция. По случая се води разследване.

57-годишният Лесин бе намерен мъртъв на 6 ноември в хотел "Дюпон съркъл" във Вашингтон. Местната полиция тогава не установи нищо подозрително при разследването. В Москва приятели на бившия министър заявиха, че в последните години той е боледувал и са му били правени няколко операции. По първоначални данни се смяташе, че смъртта му е причинена от сърдечен пристъп.

Михаил Лесин бе руският министър по печата, електронните медии и масовите комуникации от юли 1999 до февруари 2004 г. През 2013 г. става генерален директор и председател на управителния съвет на "Газпром медиа холдинг", но подава оставка следващата година.

Москва чака обяснения и официални данни от Вашингтон по разследването на смъртта на Михаил Лесин, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, която добави, че е възможно руските компетентни органи да поискат от САЩ участие в разследването.

Източник: БТА