Община Видин е готова да реагира при високи води на река Дунав
Община Видин е готова да реагира при високи води на река Дунав / Община Видин

Всички необходими действия по първия етап от плана за провеждане на високите води на река Дунав вече са предприети – това съобщиха от общинската администрация във Видин.  Днес бе отчетено ново повишение на реката при Видин с 16 см.

Проведена е тренировка по оповестяване на членовете на Общинския щаб за защита при бедствия. За ситуацията са уведомени всички кметове на населени места в общината, разположени по поречието на Дунав. Те докладват, че засега обстановката е нормална и няма повод за тревога. Поддържа се непрекъснат контакт със служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, които следят нивото на реката при рейката на град Видин. Информация за това се подава в 8.00 ч., 12.00 ч. и 18.00 ч. Според плана ежедневно наблюдение на дунавските диги се извършва от страна на „Напоителни системи” ЕАД - клон Видин.

Осъществена е връзка с Областно пътно управление – Видин, откъдето съобщават, че няма залети участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината.