Индийски екшън снимат в Перник
Индийски екшън снимат в Перник / Dariknews.bg, Перник, Ели Ташева

Перник става снимачна площадка на индийския игрален филм „Шивай". Утре в града пристига целият снимачен екип и актьорски състав за заснемането на продукцията.

Снимките на екшън-драмата ще бъдат четири дни и ще са в емблематичната за града сграда - Двореца на културата. Пространството пред Двореца също ще се превърне в снимачна площадка.

Община Перник е подписала договор с компанията за осъществяване на продукцията „Булмастер" ООД . За заснемането на филма са договорени 10 хиляди лева, а Двореца на културата ще получи пет хиляди.

Действието на филма се развива в България и в Индия. Продукцията няма да е типичната боливудска приказка с танци и песни, а ще е истински екшън със сцени на отвличания и преследвания. Главната роля е поверена на един от най-богатите и обичани актьори на Боливуд- Аджай Девган.

Любопитното е, че той самият режисира и лентата. В „Шивай" участват и трима български актьори - Ивелина Иванова, Владимир Колев и Мирослав Кашов. Те са били в Индия, за да заснемат някои от сцените.

У нас индийската мегапродукция се снима в няколко български града. Сред тях София и Пловдив. Боливудската камера вече е запечатила и красотите на Родопите край Девин и Триград.

София като вдъхновение и кино декор (ВИДЕО)

След снимките в Перник, екипът ще се прехвърли в столицата и после ще се отправи към Банско, където също ще бъдат заснети сцени. На готовата филмова лента ще има кадри и от пещера Проходна. Ще видим и перничани като статисти.

Кастингът предизвикал голям интерес, издават организаторите. Очаква се през есента лентата да се завърти по световните екрани.