Писателят Харлан Коубън се заема с продуциране на сериали
Писателят Харлан Коубън се заема с продуциране на сериали / Guliver/Getty Images

Американският автор на криминални романи Харлан Коубън се заема с продуциране на телевизионни сериали заедно с британската продуцентска фирма "Ред прадъкшън", която е собственост на компанията СтудиоКанал със седалище във Франция, предаде АФП.

Авторът на бестселърите "Не казвай на никого" и "Няма втори шанс" ще е шеф на новата продуцентска фирма "Файнъл туист прадъкшънс" заедно с основателката на "Ред прадъкшън" Никола Шиндлър, се казва в комюнике на СтудиоКанал.

Новата фирма вече работи над сериал, адаптиран по романа му "Шест години" - трилър на фона на любовна история, който има някои общи неща с книгата му "Не казвай на никого", пренесена на големия екран от френския режисьор Гийом Кане.

"Файнъл туист прадъкшънс" със седалище в САЩ ще разработва оригинални и увлекателни сериали за американските телевизионни канали, се допълва в комюникето.

От романите на Коубън са продадени над 60 милиона екземпляра в целия свят. По книгата му "Няма втори шанс" бе създаден минисериал за френската телевизия Те Еф 1.

Източник: БТА