Въвеждат видеонаблюдение в Банско
Въвеждат видеонаблюдение в Банско / Община Банско - пресцентър

В Банско се проведе работна среща между общинари и полицията. Тя бе по инициатива на градоначалника Георги Икономов, а повод за нея бе вчерашният трагичен инцидент, при който водач на МПС причини смъртта на 30-годишната Наталия Тинчева, жителка на града.

На срещата присъстваха председателят на ОБС-Банско-Владимир Колчагов, началникът на сектор „Пътна полиция” към Областната дирекция на МВР – Благоевград Данаил Стоицов ,началникът на РУП-Банско Иван Попов.  Спешната среща бе инициирана във връзка с подобряването на безопасността по пътищата в града.

На нея стана ясно, че ще бъде въведено  видео наблюдение в курорта. Мобилна камера ще бъде предоставена на пътните патрули, която ще контролира пътния трафик по натоварените възли. Също така ще бъдат монтирани т.нар. "легнали полицаи", но само на натоварените участъци в града, а пешеходните пътеки ще бъдат обозначени със светлинна сигнализация. Тези участъци включват улиците „Патриарх Евтимий” в района на автогарата, ул. „Глазне” в района на дървения мост, ул. „Явор” и други.