Ремонтът на ул.Васил Левски в Нова Загора приключва през април
Ремонтът на ул.Васил Левски в Нова Загора приключва през април / община Нова Загора

„Очаквам ремонтът по главната улица на Нова Загора, в участъка от ж.п. гарата до РУ Полиция да приключи до края на м. април" - каза кметът на община Нова Загора Николай Грозев, след инспекция на ремонтните дейности. З

апочнатият в края на 2015г. ремонт продължи с пълна сила още от средата на месец февруари. В момента се поставян новите тротоарни плочки и подготвят леглото за асфалтиране. След извършване на дендрологичен анализ е предвидена цялостна подмяна на уличното озеленяване.

Започна маркирането на тротоарните плочки на местата, където ще бъдат посадени новите дървесни видове, внесени от Холандия и Гърция. Осветлението също ще бъде ново - енергоспестяващо.

Ремонтът на ул"Васил Левски" в Нова Загора приключва през април
netinfo

„Уверен съм, че крайният резултат ще удовлетвори новозагорци"- заяви кметът Грозев.

„Предприели сме действия и за подобряване облика на сградите, прилежащи по улицата. За целта комисия от Общинска администрация направи оглед и изпрати писма до собствениците за извършване на необходимите ремонти, включващи обезопасяването на сградите и подобряване на техния вид. Надявам се, че ще срещнем разбиране от тяхна страна, за да може главната улица на града ни да има наистина европейски вид и да бъде гордост за нашите съграждани".