За втори път S`COOL ROCK FEST Пловдив дава трибуна на млади рок групи
За втори път S`COOL ROCK FEST Пловдив дава трибуна на млади рок групи / Искра Койчева/ Дарик Пловдив

19 рок банди са заявили досега участие във второто издание на младежкия фестивал за авторска музика S`COOL ROCK FEST Пловдив, съобщи Тони Арнаудов от организаторите на инициативата.

Музикалният фестивал цели да представи легитимна трибуна на новоизгряващи рок групи, търсещи изява със собствено творчество, а събитието е част от културния календар на община Пловдив за 2016-та година.

Община Пловдив ще финансира провеждането на S`COOL ROCK FEST с 10 000 лева, каза на представянето на феста зам.-кметът по култура Амелия Гешева. Тя подчерта, че проектът е важен, защото освен, че дава възможност на млади таланти да се срещнат с големи музикални звезди, той е и превенция срещу случващото се  обществото.

S`COOL ROCK FEST ще премине в два етапа. В периода от март до юни ще се проведат осем прослушвания, под формата на рок концерти, на млади съществуващи училищни групи като част от текущата програма на „Център за сценични изкуства“.

Вторият етап ще премине под мотото „Рокът за едно по-добро бъдеще“. Това ще е и същинското провеждане на фестивала с продължителност от два дни – 9 и 10 септември. Сцената ще е Лапидариума в Стария град, където най-добрите тинейджърски рок групи ще се изявяват пред публика. Техен ментор ще е китаристът на Д2 Димитър Кърнев.

Част от фестивала ще са провеждането на уъркшопове за обогатяване на познанията на младите таланти за музикалната история.

Концертите ще бъдат заснети в кратък филм.