Задържаха обирджии в Ямболско
Задържаха обирджии в Ямболско / DarikNews.bg, архив

За броени часове служители на РУ- Тунджа са задържали 31-годишен, извършил грабеж над възрастна жена.

Оперативните действия са предприети на 7 март, след получен сигнал, че около 11:30 ч. в село Завой, в близост до дома си 73-годишна жена е нападната от непознат мъж, който след като я съборил на земята й е отнел 740 лева.

В резултат на проведените незабавни издирвателни мероприятия, за няколко часа е установен и задържан извършителят - мъж на 31 години от село Завой, криминално проявен и осъждан за кражби. Процесуално-следствените действия са проведени под надзора на Ямболската районна прокуратура. Въз основа на събраните доказателства на 31-годишния мъж е повдигнато обвинение и му е постановена прокурорска мярка за задържане за срок от 72 часа. Парите от грабежа са установени и върнати на собственичката. Работата по случая продължава в рамките на досъдебното производство.

Тунджански полицаи разкриха непълнолетен извършител на грабеж в село Крумово. На 5 март в полицията е постъпил сигнал от 25-годишен мъж, че късно вечерта на 4 март в село Крумово, неизвестно лице, употребявайки физическа сила му е отнело сумата от 10 лева. В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия служителите от РУ Тунджа установили, че деянието е извършено от непълнолетен жител на селото. Работата по случая продължава съвместно с инспектор от детска педагогическа стая.

Служители от РУ Тунджа разкриха кражба от жилище на възрастна жена в село Ханово. Престъпното деяние е извършено на 27 февруари докато, пред дома си жената помагала на непознат мъж с автомобил, придружителят му проникнал в къщата и отнел 50 лева и чанта с лични документи. След проведените оперативно издирвателни действия е установено, че престъпното деяние е извършено от 44-годишен жител на село Завой. Инкриминираните предмети са върнати на собственичката. Работа по случая продължава.