Представят филм за 13-то издание на международния конкурс Сребърна Янтра
Представят филм за 13-то издание на международния конкурс Сребърна Янтра / netinfo

Сдружение „Сребърна Янтра-2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „СРЕБЪРНА ЯНТРА“ в партньорство с Община В. Търново и Euro Folk TV,  подготви ФИЛМ за 13-то издание на музикалната проява, състояла се от 25 до 27 септември 2015 г. във В. Търново.

70-минутният филм ни среща с носителката на Гран при – Николета Скарпинелла (Италия) и специалните гости – Винченцо Кантиело (Италия) – победител в Детската ЕВРОВИЗИЯ`2014 и Габи Йорданова – представителката на България на Детската Евровизия` 2015, с международното жури, ръководено от Силвия Кацарова, чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали, с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от Италия, Малта, Русия, Молдова, Румъния, Сърбия, Унгария, България.

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в кметството на В. Търново;  от проведените в ИЗ „Р.Михайлов“ срещи с Винченцо Кантиело и продуцентите на „MusicForKids” – Каталин Даскалу и Алина Тодаска; с моменти от официалното откриване и гала концерта; от Вечерта на приятелството “VIVA LA MUSICA”, разходките до Царевец и Самоводската чаршия, срещите с известни великотърновци – приятели на конкурса и др.

По време на представянето първото копие на лентата ще бъде дарено на Община Велико Търново в знак на уважение за дългогодишното партньорство и подкрепата по Програмата „Изкуство и култура Велико Търново 2015“.

Представянето на творческия екип и прожекцията на филма започва в 17.30 ч. в голямата зала на Община – В. Търново на 10 март 2016 г. (четвъртък).