Проф. Христо Бонджолов: ВТУ няма да затваря, а ще отваря врати
Проф. Христо Бонджолов: ВТУ няма да затваря, а ще отваря врати / DarikNews.bg, архив

Великотърновският университет няма да затваря, а ще отваря врати. Това сподели на пресконференция днес ректорът на висшето училище проф. Христо Бонджолов. Той информира, че има уверението на финансовия министър, че ще бъде започнато разплащане с университета. “Надявам се в най- скоро време да успокоим колектива на ВТУ, преподавателите да получат своите възнаграждения за миналата година и малко по- спокойно да работим”, посочи проф. Христо Бонджолов.

Той съобщи, че вчера е участвал в среща, проведена във Враца, където Великотърновският университет има филиал. В разговорът са участвали кметът, областният управител, народни представители и всички заинтересувани институции в региона. “Те изразиха подкрепа за кампанията ни, която обхваща Враца, Монтана, Видин, Плевен- градовете, в които имаме филиали. Помолих техните депутати да имат университета за свой. Те ме увериха, че когато в парламента се поставят въпроси за образованието, те ще бъдат в защита на ВТУ, както са и народните представители от Велико Търново”, обясни ректорът.

Той информира още, че е постигнато съгласие за разширяване на филиала във Враца, а заедно с това да бъде предоставена самостоятелна база.