Строител ще обяви гладна стачка, ако не се изплатят парите за ремонта на шабленския стадион
Строител ще обяви гладна стачка, ако не се изплатят парите за ремонта на шабленския стадион / netinfo
Строител ще обяви гладна стачка, ако не се изплатят парите за ремонта на шабленския стадион
84957
Строител ще обяви гладна стачка, ако не се изплатят парите за ремонта на шабленския стадион
  • Строител ще обяви гладна стачка, ако не се изплатят парите за ремонта на шабленския стадион

Собственикът на каварненската строителна фирма „Логос” Илия Чакъров обявява от утре гладна стачка, ако до края на днешния ден не се подпише споразумение за изплащане на дължими пари за извършени дейности и услуги по ремонта на стадиона в Шабла. Съоръжението се обновява по европроект по Програмата за развитие на селските райони на стойност 5,5 млн.лева.

30 строители блокираха за половин час международния път към Румъния

Такова споразумение се очакваше да бъде подписано вчера, но до момента това не е станало. Ако това не се случи и днес, Чакъров, който е онкоболен, ще обяви гладна стачка в палатка пред община Шабла. Потърпевши са фирми от Каварна, Шабла и с.Българево, които имат да получават общо около 300 хил.лв. Потърпевши са и строителни работници, охранители, хора, отдавали квартири под наем на строители.

Община Шабла има сключен договор за изпълнение на стойност около 4 млн.лева с дружеството „Шабла Спорт“,  в което влизат две пловдивски фирми – „Тераком инженеринг“ и „Динамик ресурс“. От своя страна дружеството, в нарушение на закона според Чакъров, е наело подизпълнител – фирмата от Стара Загора АМ Форест. Тази фирма по думите на строителя е наела техник от Каварна, който осъществявал с негов колега от Ст. Загора строителството.

Сега местните строители очакват да получат от АМ Форест последния транш от парите си за извършените дейности по проекта, който приключи в края на м.г. В противен случай повечето от тях са застрашени от фалити. За проблема са уведомени ОЛАФ и ЕК. Чакъров иска и проверка на това как са харчени паричните потоци и да се направи експертиза на качеството на строителството на обекта. Според него то е лошо заради лоша организация и неизрядна документация. „За това ние нямаме вина – изпълнителите определяха какво да извършим и ние го вършихме. А в крайна сметка сега в Шабла има не стадион, а локва”, казва Чакъров. Той твърди, че кметът Мариян Жечев е знаел за проблемите между изпълнителя и подизпълнителя и е трябвало да уведоми прокуратурата, но не го е направил.

Чуйте още от Илия Чакъров в прикачения файл: