Търгът за „Странд се провали, пилят цената още
Търгът за „Странд се провали, пилят цената още / netinfo
Търгът за „Странд" се провали, "пилят" цената още
84956
Търгът за „Странд" се провали, "пилят" цената още
  • Търгът за „Странд" се провали, "пилят" цената още

Търгът за публичната продажба на бургаския МОЛ „Странд" се провали отново. Крайният срок за подаване на оферти изтече днес, но не се е явил нито един кандидат-купувач. Това съобщи за „Дарик" частният съдия-изпълнител Янко Бъчваров.

Това бе трети опит за продажба на апетитния търговски обект. Той беше обявен на търг още миналата година с началната цена от 33 милиона лева. Впоследствие сумата бе намалена на 26.6 милиона лева, докато сега бе изпилена до 15 милиона лева. Никой обаче не е проявил интерес.

Процедурата за продажбата на МОЛ-а бе поискана, заради дълг от 448 хил. лв. под формата на неплатени местни данъци и такси. Собственикът на проекта - "Странд Бургас" АД, не е направил плащания дори и след подписаното споразумение за разсрочване. Според публикуваната от съдебния изпълнител Янко Бъчваров информация, върху имота има две ипотеки от 2011 г., като кредиторите са Ви Еф Ти Лимитед - Лондон и фалиралата КТБ.

"Странд" е, че той е единственият от открит тип в България. Строителството му започна през 2011 г. и продължи две години. Според различни оценки в проекта са инвестирани над 40 млн. евро, осигурени със собствени средства и кредит от Корпоративна търговска банка.

Търговският център е с РЗП 60 000 кв. м. 30 000 кв. са отдаваема площ. Разполага и със 760 паркоместа. Мол "Странд" отвори врати през юли 2013 г. и спря да работи на 23 септември 2014 г. с фалита на КТБ, а наемателите бяха помолени „временно" да освободят помещенията.

Сега процедурата за обявяването му за публична продан ще стартира отначало, като този път цената ще бъде още по-ниска, съобщи още Янко Бъчваров.

Още от Бъчваров, чуйте в звуковия файл: