Времето на 9 март: Отново ще вали
Времето на 9 март: Отново ще вали / БГНЕС

Прогноза за 9 март, сряда

През следващото денонощие над страната ще бъде облачно. През нощта ще има слаби превалявания в Централна България. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса.

В сряда с прекъсвания почти през целия ден ще има валежи от дъжд, по-интензивни в Централна и в Западна България в следобедните часове. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса.

Идва студен фронт със сняг, топло ще е чак след 24 март

Над планините ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг, по-значителни в масивите от Западна България. Ще духа до умерен, по върховете - до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, а на 2000 м - около минус 1 градус.

Над Черноморието ще е облачно, но без валежи. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са от 9 до 13 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В четвъртък времето ще бъде предимно облачно, с валежи, повече по количество в Западна и Централна България. Вятърът ще бъде слаб, постепенно ще се ориентира от север. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски.

В петък ще се задържи предимно облачно, с прекъсвания валежите ще продължат, но ще са по-слаби.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg