Изчезването на полет МН370 остава мистерия две години по-късно
Изчезването на полет МН370 остава мистерия две години по-късно / БГНЕС

Изчезването на самолета "Боинг" на малайзийската авиокомпания "Малейжа еърлайнс" остава загадка две години по-късно, констатира публикуван днес годишен доклад на разследването, предаде Франс прес.

Полет МН370 от Куала Лумпур до китайската столица Пекин изчезна през 2014 г. с 239 души на борда, припомня АФП. "До днес не са открити отломки от МН370 въпреки продължаването на издирвателните операции в южната част на Индийския океан", се уточнява в доклада. Той не включва никакви нови данни за обстоятелствата около изчезването на самолета.

Парче метал край океана в Тайланд даде надежди, че е от изчезналия малайзийски самолет

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак заяви, че все още се надява изчезналият самолет да бъде намерен, а депутатите запазиха минута мълчание по повод втората годишнина от изчезването на самолета, предаде Асошиейтед прес.

Наджиб Разак добави, че частта от крило, открита на френския остров Реюнион, доказва че полетът е приключил трагично в южната част на Индийския океан. Търсенето продължава и се очаква да приключи по-късно тази година, а Малайзия "продължава да се надява", че самолетът ще бъде открит, подчерта премиерът.

Малайзия разследва съобщение за част от катастрофирал самолет, намерена на Филипините

Ако издирвателните операции не намерят нищо, Малайзия, Австралия и Китай ще се срещнат, за да решат как да действат, заяви Наджиб Разак в изявление.

Източник: БТА