Найден Зеленогорски: Нужно е по-голямо внимание на бедните райони с акцент в Северозапада
Найден Зеленогорски: Нужно е по-голямо внимание на бедните райони с акцент в Северозапада / dariknews.archive

"С президента обсъдихме антикорупционното законодателство, което предстои да се приеме, и промените в Изборния кодекс, защото в момента страната ни не дава добри примери за честни избори. Наличието на електронно гласуване, машинно гласуване или машинно преброяване на гласовете би променило това положение".

Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски след срещата с президента Плевнелиев в рамките на месеца на политическите консултации.

По думите му, реформаторите са обсъдили и съдебната реформа, която трябва да получи широка подкрепа, както и промените в секторите образование, здравеопазване и икономика.

Необходимо е да се обърне по-голямо внимание на бедните райони в страната. Трябва да има по-сериозен акцент в развитието на Северозапада и Североизтока, където е нужно да се инвестира повече, за да намалее голямата разлика в качеството на живот на хората, посочи още Зеленогорски, като добави, че северните райони на страната разчитат на бързото изграждане на АМ "Хемус".

Най-важното за мен е, че работим в една посока - евроатлантическата ориентация на България, категоричен бе Зеленогорски и добави, че са обсъдени и въпроси, свързани с външната политика, мигрантската криза и провеждането на реформите в отбраната и съдебната система, така че националният интерес на България да бъде защитен./ДБГ/