35 пътни инцидента през почивните дни
35 пътни инцидента през почивните дни / netinfo

През изминалите почивни дни са регистрирани общо 35 пътни инцидента на територията на ОДМВР – Русе. Няма тежко пострадали хора, леко ранени са трима човека.

В неделя, 6 март, около 12:15 ч. на ул.“Н.Й.Вапцаров“ до бл  № 13 в Русе, лек автомобил «Пежо 206», управляван от неправоспособен 25-годишен водач навлиза в лентата за насрещно движение и се сблъсква челно с движещия се по нея «Опел Корса», управляван от 30-годишна жена. В резултат на произшествието са пострадали с леки наранявания водачката и 6-годишно дете, което е пътувало в нейния автомобил. След преглед в МБАЛ те са освободени.

Също вчера, около 15:30 часа на бул. „Цар Освободител“ в Русе, до общинския пазар, лек автомобил "Мерцедес", управляван от 25-годишен шофьор, нарушава правилата за дистанция и блъска отзад лек автомобил «Сеат Кордоба", управляван от 27-годишен водач. Той от своя страна се придвижва напред и блъска неустановено МПС, което е напуснало произшествието. В резултат на инцидента е пострадало малко дете, което се е возело в сеата. Момчето е било прегледано в болницата, където му е установена повърхностна травма на главата и след прегледа е освободен за домашно лечение.