16-годишна пострада тежко при селфи от покрива на влак
16-годишна пострада тежко при селфи от покрива на влак / DarikNews, Архив
16-годишна пострада тежко при селфи от покрива на влак
84932
16-годишна пострада тежко при селфи от покрива на влак
  • 16-годишна пострада тежко при селфи от покрива на влак

16-годишна девойка пострада тежко в Димитровград, след като се качила на вагон от влак на Гара Север, най-вероятно за да си прави селфи и била покосена от токов удар, съобщават от полицията. С над 50% изгаряния момичета е настанено в пловдивската специализирана клиника по изгаряния, където е претърпяла спешна операция и вече е вън от опасност, уточняват от областна дирекция „Полиция”-Хасково.

Инцидентът е станал на 5 март. Тогава 16-годишното момиче, заедно с още две свои приятелки от димитровградския кв. Марийно, тръгнали към Гара Север, за да си направят селфи от покрива на влак- опасна мода сред младежите в последно време. Пострадалата девойка се качили по стълбата на вагона, след което се изкачила на покрива му и се изправила, за да направи селфито. В този момент обаче, била покосена от токов удар и паднала от покрива на земята. Напрежението е 27 000 волта, а за последните 10 години това е четвърти случай на пострадал от волтова дъга там, разказаха живущи в близост до гарата. Тя е разпределителна и всекидневно има десетки влакови композиции. В момента на инцидента захранването изключило и дежурните от гарата сигнализирали на тел. 112. След първоначалния преглед от медиците в центъра за неотложна помощ в Димитровград изпратили девойката в пловдивската клиника.

По информация на живущи в димитровградския кв. Марийно момичето живее в приемно семейство там и е ученичка в СОУ „Любен Каравелов”. Директорът му Валентин Христов уточни, че Марияна е дете със специални образователни потребности и е в десети клас. В приемното семейство била настанена със съдебно решение до навършване на пълнолетие в края на март 2014 г. Родом е от Казанлък, където живеела с майка си, която редовно неглижирала грижите по детето си. Къщата на приемното семейство в димитровградския кв. Марийно е непосредствено до Гара Север, където е станал инцидентът. Запознати описват Марияна, като спокойно и затворено дете, което не е създавало проблеми.

От отдел "Закрила на детето" в димитровградската дирекция "Социално подпомагане" са категорични, че приемните родители не носят вина за инцидента и от настаняване на момичето при тях до момента, са се грижили за него изключително добре. С тях и пострадалото дете след изписването му от болницата ще работи психолог, като за целта ще бъдат насочени към Центъра за обществена подкрепа в Димитровград. Още информация- в звуковия файл.