Голямото следпразнично завръщане за пореден път предизвика натоварен трафик по родните пътища в последния от серията почивни дни по случай Националния празник 3 март.

В неделния ден рано сутринта около 8.00 часа стана тежък пътен инцидент между два леки автомобила на пътя Русе-Плевен в участъка между селата Гривица и Славяново. Семейство, пътуващо в единия автомобил, бе тежко ранено и настанено в плевенската болница. Родителите остават с опасност за живота в реанимация, а състоянието на децата бе стабилизирано.

Мъж и жена с опасност за живота след тежка катастрофа

Два пътни инцидента станаха и в Пловдив. В първия инцидент на „Пещерско шосе" жена пострада след сблъсък между две коли, а във вторият са пострадали 41-годишна жена и 14-годишната и дъщеря. Причината за инцидента бе неправилно изпреварване, съобщава Фокус.

В ранния следобед катастрофа между ТИР и лек автомобил блокира трафика по АМ „Тракия" в посока Бургас. От АПИ осигуриха обходен маршрут за облекчаване на трафика в областта.

Оцеляла при катастрофа на "Тракия" разказва за ужаса и късмета

Очакван поток от над 100 000 автомобила затрудни преминаването през входовете на столицата. Движението по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и Е-79 София -Кулата беше интензивно.

Спокойна беше обстановката на ГКПП „Кулата - Промахон", както и на останалите пунктове по българо-гръцката граница.

Източник на видеото: Novanews.bg