Възстановено е частично движението по АМ Тркакия след тежката катастрофа
Възстановено е частично движението по АМ Тркакия след тежката катастрофа / Дарик архив
Възстановено е частично движението по АМ Тркакия след тежката катастрофа
84928
Възстановено е частично движението по АМ Тркакия след тежката катастрофа
  • Възстановено е частично движението по АМ Тркакия след тежката катастрофа

Частично е възстановено движението по АМ Тракия при 131 км в посока Бургас, след като следобед там се преобърна ТИР с турска регистрация, блъскайки се в джип.  Жертви при инцидента няма.

Семейство е пътувало в джипа „Инфинити“, който се обърна около 14ч. на автомагистрала „Тракия“. Те отивали на почивка, а зад волана на автомобила бил съпругът. Джипът се е движел със 140 километра. Инцидентът е станал на 141-ви километър на магистралата.

„Изпреварвахме, когато тирът изведнъж се отклони от средна в лява лента и ни удари“ разказа за TNS.bg съпругата на шофьора Мариета. Инфинитито излетяло настрани и започнало да се търкаля. За щастие всички били с колани, въздушните възглавници на колата са се отворили и пътниците в нея са останали невредими. „Много сме уплашени. Извадихме голям късмет“, каза Мариета.

Тя и съругът й предполагат, че шофьорът на турския тир е заспал и е загубил контрол над автомобила. При сблъсъка тирът също се е обърнал. „Когато турският шофьор излезе от кабината беше с огромни кървясали очи“, разказа изплашената жена.

Движението в посока Бургас няколко часа се осъществяваше само в едната лента, като преобърнатият тир препречваше пътя на аварийната и средната ленти, а също и на част от активната лента за движение. Другата половина е отворена само за леки коли.

Трафикът се пренасочва по пътя Войдиново - Раковски - Брезово и след това по път III-666 Брезово - Плодовитово.

Шофьорите могат да използват и стария път I-8 Пловдив - Поповица - път II-66 - Чирпан.

Ограничението за товарни автомобили започва от км 133 от път II-56 Войдиново - Раковски – Брезово.