В. Великов: Бяхме по-добри в Созопол, но ни липсваше шанс
В. Великов: Бяхме по-добри в Созопол, но ни липсваше шанс / снимка:ФК Дунав

"Доволен съм от нашия отбор. Бяхме по-добри, но ни липсваше шанс".

Това заяви старши треньорът на "Дунав" Веселин Великов след равенството 0:0 на неговия отбор срещу "Созопол". Двата състава се срещнаха в мач от 19-ия кръг на "Б" група в курортния град на 5 март.

Великов не можеше да разчита на няколко от основните си футболисти за този двубой по различни причини. Мартин Ковачев бе наказан, а Янислав Иванов, Мирослав Будинов и Марио Петков липсваха поради здравословни проблеми.

"Започнахме по-трудно и домакините имаха своите възможности. Постепенно обаче нашият отбор овладя играта и през втората част бяхме пълни господари. Отмениха ни гол, а Антон Огнянов, Бранимир Костадинов, Георги Чакъров имаха възможност да отбележат. Няма как да не съм доволен от показаното от всички наши футболисти, които въпреки проблемите успяха да надиграят "Созопол". Благодаря и на Петър Патев и Николай Парнаров, които след дълго отсъствие успяха да се включат добре. Не винаги обаче по-добрият побеждава във футбола", коментира още Веселин Великов.

 

Следващият мач на "драконите" е срещу "Поморие" на Градския стадион в Русе на 12 март от 15:30 ч. За него на линия ще бъде Ковачев, чието наказание изтича, а надеждите на дунавския щаб са, че дотогава всички футболисти, които имат здравословни проблеми, ще успеят да се възстановят.