Британец вини комшиите си, че котаракът му е дебел
Британец вини комшиите си, че котаракът му е дебел / netinfo

Стопанинът на един от най-дебелите котараци във Великобритания обвинява съседите си и благосклонни непознати хора за състоянието на питомеца си, пише в. "Дейли експрес".

6-годишният Едуардо тежи близо 7 килограма - двойно над идеалното здравословно тегло за котка на неговата възраст. Ветеринарите предупреждават, че дебелият котарак е застрашен от диабет и редица други проблеми, свързани с прекомерното му тегло.

Семейство намери навръх Коледа загубения си преди седем години котарак

Едуардо започнал да дебелее, когато преди време стопанинът му Шон Райън от Южен Лондон работел в местна кръчма. Лакомият котарак свикнал клиентите да му подават остатъци от блюдата си. Впоследствие Едуардо се научил да причаква съседи и случайни минувачи и да "проси" храна. Килограмите започнали да се трупат, докато косматият лакомник не станал толкова дебел, че за него вече е трудно да се придвижва.

Котка мяука, наподобявайки човешки глас

Осъзнавайки, че питомецът му е "смехотворно пълен", 52-годишният Шон Райън решил да действа. Стопанинът на Едуардо е публикувал призив на страницата си във Фейсбук съседи и непознати да спрат да хранят питомеца му. Райън обаче не се е ограничил с това.

За да е сигурен, че призивът му ще стигне до повече хора, той е снабдил домашния си любимец с каишка, на която пише: "По медицински причини съм на диета. Моля, не ме хранете".

Източник: БТА