С признателност към загиналите за свободата отбелязаха в Левски 3 март
С признателност към загиналите за свободата отбелязаха в Левски 3 март / obshtina.levski

С патриотичен дух и признателност към жертвите за Свободата на България честваха националния празник в община Левски, информираха от общинския пресцентър в града.
„Нека пазим паметта за братската благодарност към руските, румънски и финландски войници, оставили костите си по нашите земи за нашата Свобода", пожела в приветствието си по повод 138 годишнина от Освобождението на България от турско робство, кметът на Община Левски Любка Александрова.

С признателност към загиналите за свободата отбелязаха в Левски 3 март
netinfo

В словото си в деня на Националния празник 3 март припомняйки драматичните събития от Априлското въстание, боевете на Шипка и освободителната Руско-турската война, до 3 март, тя призова да бъдем достойни за Свободата и саможертвата в името българско.
На 3 март на откритата сцена пред общината, мъжка вокална група „Патриоти", танцов състав „Звънчета", женска фолклорна група, Рок -група „Stenli Stefanov's Project", самодейни колективи и изпълнители при читалище „Г.Парцалев", подариха празничен концерт с възрожденски и народни песни и хора. Хоро се изви и на площада с развети знамена.

С признателност към загиналите за свободата отбелязаха в Левски 3 март
netinfo

Паметните исторически събития от Априлското въстание оживяха на площада в с. Козар Белене. Топчето пукна и жаждата за Свобода пресъздадоха участниците, сред които бяха и кметове на кметства в общината.

С минута мълчание беше почетена паметта на жертвите за свободата на България. Участниците във възстановката, кметът на Община Левски и много признателни българи поднесоха цветя на паметника на Опълченците в селото. Стихове и възрожденски песни звучаха на площада повече от 2 часа. В празничния концерт участваха и Мъжка вокална група „Патриоти", Женска фолклорна група ,Рок -група „ Stenli Stefanov s Projekt". Площадът в с. Козар Белене едва побра всички дошли на празника.

Честването на 138 -та годишнина от освобождението на България от турско робство в гр. Левски започна на 2 март с грандиозен тържествен концерт на НЧ"Георги Парцалев-1901". Председателят на Общински съвет-Левски, Дочко Дочев поздрави всички за празника.
За героите и битките, за жадуваната свобода, за Освобождението на България припомниха ученици от НУ"Христо Ботев". Ученици от ОШИ"Добри Христов", ДВГ"Лира"при ОУ"М.Горки", Танцовите състави „Звънчета" и „Сборенка, ФФ"Северняшка огърлица" ,Мъжка вокална група „Патриоти", Женска фолклорна група ,Рок -група „ Stenli Stefanov s Projekt", получиха бурните аплодисменти на публиката в препълнения салон за изключително вълнуващото преживяване .