Цяла Сирия остана без електричество
Цяла Сирия остана без електричество / БГНЕС, архив

На територията на цяла Сирия няма ток, съобщи държавната телевизия в страната. За сега обаче не е ясно какво е причинило спирането.

"Електричеството беше спряно във всички провинции и екипи се опитват да установят причината за това неочаквано спиране", посочва медията, която се позовава на министерски източник.

Според жителите на столицата Дамаск токът е спрян от 11.00 ч. (по Гринуич).

Съобщава се, че също така мобилната връзка от някои частни доставчици също не работи. Държавният мобилен оператор съобщи, че интернет услугите са само частично преустановени заради внезапна неизправност с част от преносната мрежа.

Часове по-късно електроснабдяването в повечето сирийски провинции беше възстановено, съобщи сирийската информационна агенция САНА, цитирана от ТАСС. Очаква се до полунощ ток да има на цялата територия на страната, се добавя в съобщението, което не уточнява причината за спирането му в продължение на часове.

След началото на конфликта в Сирия, който започна през 2011 г., в редица части на страната има периодични спирания на тока в резултат на сблъсъци или въздушни удари, като голяма част от населението разчита на генератори за електричество.

Източник: БГНЕС