Инж. Емануил Манолов: 3 март е денят на свободата, човешките права и самоуправлението
Инж. Емануил Манолов: 3 март е денят на свободата, човешките права и самоуправлението / снимка: Пресцентър - Община Павликени

“Нека опазваме българската държавност! С този призив се обръщам към Вас за пета поредна година в най-святия ден за нашата суверенна държава България. 3 март е общият знаменател на всичките наши надежди за справедлив, достоен, свободен живот в уредена и правова страна“. Това каза в официалното си слово кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов по време на тържественото честване на националния празник на Република България 3 март.

Стотици жители на града се събраха на централния площад „Свобода“ за официалното събитие. Сред тях бяха учениците от трите училища, общински съветници, представители на политически партии, общественици и културни дейци.

„Националният ни празник ознаменува финала на столетни усилия за освобождението на България. Десетки са символите, които и днес изпълват уроците от историята с живина и ни карат да преживяваме паметните моменти от историята ни. Българи сме, защото сърцето ни трепва всеки път, когато си спомним за тях“, каза още в официалното си слово градоначалникът.

Заупокойна молитва за загиналите за свободата на Бъгария отслужи архимандрит Георгий. Цветя и венци на признателност поднесоха гостите и гражданите.

Със свои изпълнения поздравиха гражданите от Женската фолклорна група към НЧ „Братство-1884“ и фолклорен ансамбъл „Люти чушки“ с ръководители д-р Анелия Данчева и Никола Личев.