3 март в Дупница, Сапарева баня и Бобов дол
3 март в Дупница, Сапарева баня и Бобов дол / Дарик-Кюстендил,архив

Националният празник на Република България 3 март ще бъде отбелязан в Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, с концертни програми, поднасяне на венци и цветя и първа копка на паметник на Васил Левски.

В Дупница, в 10.00 ч. на пл. „Свобода" започва 30-минутна програма на духовия оркестър. В 10.30 ч. е тържественото издигане на знамето на България и поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на Опълченците. Програмата по отбелязване на Освобождението на България ще продължи с концертна програма с участието на мъжки хор „Св. Иван Рилски", смесен хор „Рилски звуци", женска певческа група към НЧ "Христо Ботев 1978", фолклорно трио „Авлига", фолклорен състав „Божи дар", фолклорен състав към НЧ "Зора 1858", вокална група "Сладурите".

В Сапарева баня, в 13.00 ч. пред сградата на Община Сапарева баня ще бъде направена първа копка за поставяне на бюст - паметник на Васил Левски. Преди това ще бъдат положени венци и цветя пред паметната плоча на загиналите сапаревобанци в освободителните войни.

В Бобов дол, в 16.00 ч. в НЧ "Просвета", в кв. Христо Ботев ще бъде отбелязана 138-та годишнина от Освобождението на България. В тържествената програма са включени местните самодейни състави и групи, както и ученици от учебните заведения в миньорския град.