Разкриха извършител на въоръжен грабеж
Разкриха извършител на въоръжен грабеж / МВР, архив

23-годишен мледеж от Гоце Делчев бе задържан от полицейските служители днес в Благоевград по обвинение за въоръжен грабеж.

На 18 февруари около 19:00 часа е получен сигнал за въоръжен грабеж в магазин за мобилни телефони на бул. "Патриарх Евтимий" в София. Според първоначалната информация, извършителят заплашил с пистолет общо трима служители в обекта, отнел около 900 лв, след което потеглил в неизвестна посока, съобщават от пресцентъра на МВР.

"Конкретният случай говори за изключителна наглост и обществена опасност на деянието, което  налага активна репресивна политика", заяви заместник-районният прокурор на София Стефан Милев.

При проведените оперативно-издирвателни действия е изяснено, че извършителят е без адресна регистрация, което първоначално е затруднило разследващите. След като са установени самоличността и местонахождението му, Б.С. е задържан в Благоевград.

Допълнително е изяснено, че той пребивавал в столицата и в Благоевград без адресна регистрация. Предстои експертиза на ползваното оръжие, поясняват още от полицията.

"Предстои той да бъде привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа, след което да бъде искано от съда постоянното му задържане под стража", съобщи заместник-районният прокурор на София.

Младежът има влязла в сила условна присъда от 29 януари 2016 г. за предходен грабеж в търговски обект в Благоевград. По споразумение с прокуратурата в областния център е постигната условна присъда.