И в Дупница мислят за паяк, съветници паркират върху тротоарите
И в Дупница мислят за паяк, съветници паркират върху тротоарите / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Местните парламентаристи дебатираха и обсъждаха одитните доклади на общинските дружества, предприятия и бюджетни дейности, изготвени от съветници и външни експерти.
Към някои от докладите бяха направени и редица допълнения.
Дебати в залата освен очаквано за ВиК и общинската болница и за ОП „Паркинги и гаражи".
Дебатът около ОП „Паркинги и гаражи" беше основно около обхвата на синята зона, спазването на Наредбата, както и безразборното паркиране извън зоната, като пример бяха дадени района на „Развесена върба" и ул. „Пазарна", където дори се е стигало до скандали обясниха съветници, станали свидетели на ситуациите. Съветници поискаха и по -сериозен контрол, по- скоро от страна на общината и КАТ за глобяване на нарушителите, които паркират на забранени за това места. На това обаче градоначалника отговори, че ангажимента не е само техен, а и на гражданите. Ивайло Константинов пък препоръча на съветниците, без да посочва имена, че те трябва да дават пример и да не паркират по тротоарите например.
Местните парламентаристи поискаха от управителя на предприятието да засили контрола по поставяне на скоби и издаване на касови бележки.
„Не трябва да обаче да се прилага двоен стандарт и правилата трябва да важат за всички", коментираха съветници.
Актуализиране на синя зона, въвеждане на талони или sms-система, закупуване на паяк и обособяване на наказателен паркинг, както и промени в Наредбата, като една от тях да бъде лимитирано времето на престои пред обществени сгради, максимум до 2 часа бяха допълнителните препоръки, записани в одита.
Данните от одитния доклад, касаещи в детайли дейността на предприятието не бяха на преден план.