Право и Дайчово хоро се извиха в Европейската комисия
Право и Дайчово хоро се извиха в Европейската комисия / netinfo

Българските дни в Европейската комисия в Брюксел започнаха. В деня на Баба Марта вчера българският еврокомисар Кристалина Георгиева поведе право хоро в централата на Европейската комисия Берлемон. Българските дни в европарламента са по случай Националния празник на страната ни, съобщи представителството на ЕК в България.

Посланици на страни-членки на Европейския съюз, евродепутати, директорите на дирекции се хванаха на хорото. Музикалният съпровод на вечерта бе осигурен от оркестър „Унисон", в който участват живеещи в Белгия българи.

Кое е най-ценното европейско право за българина?

„Радвам се, че с течение на времето днешното събитие се превърна в неизменна част от нашия живот в Брюксел. Първата причина да сме заедно тази вечер е да се преклоним пред тези, които са дали живота си да бъдем свободни и да се наричаме българи. Трябва да знаем откъде идваме, за да знаем накъде вървим", отбелязва Кристалина Георгиева.

По повод на българските дни в ЕК гостува и изложбата на Калия Йорданова-Братанова „Незабравени шарки" - с български шевици и орнаменти.

Кристалина Георгиева: Силна държава значи хората да са добри и да си помагат

Между 8 и 11 март българските дни в Европа продължават с обедни менюта с българки ястия в столовата на Европейската комисия. Там ще могат да опитат боб по манастирски, шопска салата, баница с праз лук и спанак, мусака, мешана скара, бисквитена торта и кисело мляко с мед и орехи.

Право и Дайчово хоро се извиха в Европейската комисия
netinfo