Пуснаха от ареста ММА боеца от Пловдив, пребил сина на депутата Георги Търновалийски
Пуснаха от ареста ММА боеца от Пловдив, пребил сина на депутата Георги Търновалийски / Dariknews.bg, архив
Пуснаха от ареста ММА боеца от Пловдив, пребил сина на депутата Георги Търновалийски
84881
Пуснаха от ареста ММА боеца от Пловдив, пребил сина на депутата Георги Търновалийски
  • Пуснаха от ареста ММА боеца от Пловдив, пребил сина на депутата Георги Търновалийски

Пуснаха от ареста 24-годишния ММА боец от Пловдив, който преби сина на депутата от БСП Георги Търновалийски. С постановление на Районна прокуратура мярката "задържане под стража" на Сюрен Борисов е изменена в гаранция от 500 лева.

"Това се налага, тъй като съгласно НПК в случай на задържане по досъдебно производство обвиненият не може да стои повече от два месеца в ареста", обясни говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.
По думите му наложената мярка гаранция от 500 лева е достатъчна, предвид обстоятелствата по делото, лицето да не се укрие.

19-годишният син на депутата от БСП Георги Търновалийски и двама негови приятели пострадаха, след като бяха набити от Сюрен Борисов, 24-годишен ММА боец от Пловдив.

На 28 декември в 6.00 ч. сутринта на излизане от заведение в жк "Тракия" между Сюрен Борисов и тримата младежи е възникнала свада, след което той е нанесъл удари с юмруци и ритници.

Жулиен Търновалийски беше настанен в болница с травма на окото. След задържането му в ареста, Сюрен Борисов се изправи пред Районен съд-Пловдив, който го остави зад решетките.

В досието на ММА боеца има вече една условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда. Затова съдът тогава счете, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление и приложи най-тежката мярка за неотклонение.